Kelirikko saattaa vaikuttaa jätteiden tyhjennykseen

Kevät on saapunut ja ilmat lämpenevät. Valitettavasti myös kelirikko on täällä: sulavan jään ja veden aiheuttama teiden huono kunto ja yksityisteiden painorajoitus saattavat pysäyttää jäteauton matkan.

Yksityisteillä liikennettä rajoitetaan usein liikennemerkillä kelirikon aikaan. Jos tielle on asetettu liikennemerkki kelirikon aikaisesta painorajoituksesta, jätteenkuljetukset estyvät, ellei ajokieltomerkissä ole lisäkylttiä ”huoltoajo sallittu”.

Mikäli tiehoitokunta antaa 13-20 tonnia painavalle jäteautolle luvan ajaa yksityistielle kelirikon aikaan, on siitä ilmoitettava kirjallisesti

  • Mikkelin ja Ristiinan haja-asutusalueilla Metsäsairila Oy:lle (jatehuolto@metsasairila.fi)
  • Juvan alueella Keski-Savon Jätehuollolle(jatehuolto@varkaus.fi)
  • Mäntyharjun alueella Kymenlaakson Jätteelle (asiakaspalvelu@kymenlaaksonjate.fi)
  • Sulkavan alueella toimistollemme (toimisto@rl-huolinta.fi)

Jos lupa on myönnetty aiempina vuosina, sitä ei tarvitse toimittaa uudelleen.

Ellei tiehoitokunta anna lupaa ja heikkokuntoisen tien varrella asuva haluaa jäteastiansa tyhjennettävän myös kelirikon aikaan, on astia siirrettävä sellaiseen paikkaan mistä jäteauto pääsee sen tyhjentämään. Myös astian siirrosta toiseen paikkaan on ilmoitettava kirjallisesti (osoitteet yllä).

Jos tie on erittäin huonossa kunnossa, eikä tyhjennystä näin ollen pääse tekemään, niin toivomme, että siitä ilmoitettaisiin meille etukäteen, jotta vältymme turhilta käynneiltä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.