Tietosuojalain vaikutukset tietojärjestelmissä ja toiminnassa

EU:n tietosuoja-asetuksen ja eduskunnassa käsittelyssä olevan uuden tietosuojalain vaikutukset alkaen 25.5.2018 otetaan huomioon RL-Huolinta Oy:n toiminnassa ja tietojärjestelmissä, joissa käsitellään asiakkaiden henkilötietoja. EU:n tietosuoja-asetuksen mukaan henkilötietojen käsittelyn tulee olla läpinäkyvää ja rekisteröidyille tulee kertoa, kuinka heitä koskevia tietoja kerätään ja käytetään. Lisäksi rekisteröidyllä on oikeus saada maksutta tietoonsa ne tiedot, joita hänestä on tallennettu (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköposti).

RL-Huolinta Oy varmistaa henkilöasiakkaan pääsyn omiin tietoihinsa toimittamalla asiakkaalle hänen erillisestä pyynnöstään jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoista sekä rekisteristä laaditun tietosuojaselosteen. Henkilöasiakas lähettää pyynnön koskien omia tietojaan joko kirjeitse tai sähköpostilla toimisto@rl-huolinta.fi. Mikäli huomaatte, että henkilötiedoissanne on virheitä, voitte toimittaa korjauspyynnön sekä oikeaan muotoon korjatut tiedot joko kirjeitse tai sähköpostilla.

RL-Huolinta Oy luovuttaa henkilöasiakastietoja (nimi, osoite ja tyhjennysmäärät) ainoastaan jätelain mukaisesti jätehuoltoviranomaiselle.

Näitä EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimuksia varten RL-Huolinta Oy:n kotisivuilla julkaistaan toukokuun 2018 alussa tietosuojaseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.