RL-Palveluiden lupaus

Järjestämme yhdessä asiakkaan kanssa taloudellisen, yksilöllisen ja joustavan jätehuoltoratkaisun, voimassa olevat jätehuoltomääräykset huomioiden. Tavoitteemme on saada asiakkaidemme jätehuolto sujumaan mutkattomasti, tehokkaasti ja tyylikkäästi.

Mutkatonta palvelua – Suunnittelemalla voit säästää!

Onpa tarpeesi säännöllinen jäteastioiden tyhjennys omakotitaloalueella tai taloyhtiöissä, vaihtolavan toimitus, tai vaikkapa umpikaivojen tyhjennykset, me palvelemme!

Lajittelu on kaikkein tehokkainta ja taloudellisinta silloin, kun jätteet lajitellaan jo syntypaikalla. Meidän tehtävämme on viedä ne luotettavasti asianmukaiseen jatkokäsittelyyn.

Pidämme huolta asiakkaistamme ja ympäristöstä

Kehitämme tarmokkaasti toimintaamme asiakkaidemme tarpeiden sekä lainsäädännön vaatimusten pohjalta, ottaen huomioon sidosryhmien ja yhteiskunnan odotukset.

Yrityksellämme on käytössä sertifioidut laatu- ja ympäristöjärjestelmät sekä EMISTRA – polttoaineen kulutuksen ja päästöjen seuranta.

RL-konserniin kuuluu myös

Ota yhteyttä

Liikennöinti alkoi jo 1930-luvulla

Rasolan perhe on autoillut Mikkelin seudulla jo pitkään. Valtter Rasola aloitti liikennöinnin jo 1930-luvulla kun Graanin vaneritehdas tarvitsi kuljettajaa tavaroilleen ja hänen poikansa Risto jatkoi kuorma-autojen parissa. Autoilija-Rasola kuljetti soraa ja maa-aineksia, kun Mikkelistä rakennettiin teitä Puumalan ja Jyväskylän suuntaan. Huolintaliike Rasola&Liukkonen sai alkunsa 1960-luvun lopulla.

Vuonna 1973 perustettiin RL-Huolinta Oy, jossa Mauri Liukkonen toimi hallintojohtajana, Risto Rusanen myyntijohtajana ja Risto Rasola teknisenä johtajana. Tittelit olivat suuntaa-antavia, sillä töitä tehtiin yhdessä tarpeen mukaisesti.

Jätekuljetukset tulivat mukaan heti alusta alkaen ja lisäksi KTK-kuljetukset kasvattivat liiketoimintaa. Nykytalouden kielellä yritykseen kasvoi myös rönsyjä, sillä pian kuljetusten lisäksi RL-Huolinta Oy:ssä korjattiin autoja ja massattiin autonpohjia ruosteenestoaineilla, vuokrattiin erilaisia koneita ja pidettiin kaasuvarikkoa, vuoteen 1987 asti autoja oli myös asvaltinajossa. Paperinkeräys tuli yhtiölle varhain, kun yhteistyö Paperinkeräys Oy:n kanssa alkoi.

Vuoden 1977 lopulla yhtiö siirtyi nykyisiin tiloihinsa Juontotielle Mikkelin Lehmuskylään. 1980-luvun puolivälissä Risto Rasola hankki yhtiöstä osake-enemmistön.

Jätteitä ja hyötyjakeita

Maailma kehittyi ja 1990-luvulle tullessa aika ajoi monialayrityksen ohi. Liiketoimintoja purettiin ja uuden vuosituhannen alussa RL-Huolinta keskittyi jätteen ja hyötyjakeiden kuljetustoimintaan.

Isä-Rasola oli pohjimmiltaan autoilija, joten hänellä oli sisäinen tarve kuljettaa kaikkea tavaraa. Yhtiön rönsyjen karsiminen ei ollut helppo tehtävä.

Muutoksiin ajoi kuitenkin vaikea taloudellinen tilanne. RL-Huolinta ajautui monien muiden pk-yritysten tavoin suuriin vaikeuksiin valuuttalainojen takia, koska markan devalvointi moninkertaisti yhdessä yössä lainojen määrän. Silloisen valtiovarainministeri Iiro Viinasen kuuluisa vakuuttelu markan puolustamisesta television uutislähetyksessä ei lämmittänyt pienyrittäjiä.

RL-Huolinnan nykyinen toimitusjohtaja Nina Rasola muistelee, että koko 90-luku oli ”synkkää aikaa”. Yrityksessä keskityttiin ”vain tekemään töitä”, jotta päästäisiin etenemään seuraavaan huomiseen.
Nina Rasola päätyi toimitusjohtajaksi elokuussa 2000 vastoin omia työurasuunnitelmiaan, kun hänen isänsä kuoli yllättäen. Alkuvuosina hän sai tukea yrityksen kehittämiseen hallinnossa työskenneeltä Tuire Himaselta, joka ”tunsi kaiken täällä”.

”Vuonna 2003 ostimme ensimmäisen uuden auton, ja kahdeksassa vuodessa kalusto on kiertänyt kerran läpi. Meillä on nyt uusi kalusto käytössä”, Nina Rasola kehuu.

Nykyisin yritys työllistää täysipäiväisesti 13 ympäristönhuollon ammattilaista. Kalusto muodostuu jätepakkaaja-autoista ja vaihtolava-autoista.

Vuoden 2019 alussa yritys vaihtoi nimensä RL-Palvelut Oy:ksi.

Kalusto

Kalustomme koostuu jätepakkaaja-autoista ja vaihtolava-autoista.

Jätepakkaaja-autoista kahdessa on 2-lokeropakkaaja. Tämä tarkoittaa sitä, että niillä autoilla voimme kerätä yhtä aikaa kahta eri jätejaetta. Pienennämme näin ajokilometrejä ja ympäristökuormitusta.

Vaihtolava-autoistamme toinen on varusteltu nosturilla, joten pystymme noutamaan isompiakin irrallisia jätteitä.

Käytössämme on jakeluauto takalaitanostimella, jolla toimitamme astioita ja noudamme vaarallisia jätteitä sekä yksittäisiä tavaroita noutopalveluna.

Ota yhteyttä

Katso yhteystiedot