HUONOSTI HOIDETTU JÄTEHUOLTO ON HAITTAELÄINTEN PITOPÖYTÄ – KUINKA VOIT ITSE ASIAAN VAIKUTTAA

Huonosti hoidettu jätehuolto aiheuttaa usein huomattavia ongelmia ja kalliita vahinkoja kiinteistöille ja asuinympäristöille. Hiirien, rottien, pulujen sekä muiden tuho- ja haittaeläinten aiheuttamat ongelmat ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Tähän syynä on pitkälti ihmisten vaillinainen huolehtiminen asianmukaisesta jätehuollosta ja ympäristön siisteydestä.

Rottahavainnoissa, kuin muissakin haittaeläinhavainnoissa kannattaa turvautua heti ammattilaisen apuun, mutta myös omalla toiminnallaan voi merkittävästi vaikuttaa esim. rottien ja hiirien esiintymiseen kodin lähistöllä.

Jyrsijöiden pääsy sisätiloihin kannattaa pyrkiä estämään ennen ensimmäistäkään havaintoa. Näin pidät jyrsijät loitolla kodissa ja kesämökillä:

  • Huolehdi, että roska-astiat ovat ehjiä ja puhtaita sekä sisällä että ulkona. Tarkasta, että jyrsijöillä ei ole vapaata pääsyä kompostiin ja, että sinulla on käytössä säännösten mukainen lämpökompostori.
  • Älä levitä kompostoitumatonta ainesta maahan; tämä houkuttelee tuhoeläimet ”valmiiseen pöytään”.  Kerää myös ylimääräiset omenat pois maasta, jotta jyrsijöillä ei ole helposti saatavaa ravintoa pihapiirissä.
  • Tarkasta ovien ja ikkunoiden reunukset sekä estä verkottamalla jyrsijöiden pääsy rakenteisiin. Hiiri pääsee sisään noin kolikonkokoisesta aukosta.
  • Pidä piha siistinä, jotta esimerkiksi pitkä nurmikko tai käyttämättömät tavarat eivät tarjoa jyrsijöiden kaipaamia piilopaikkoja.
  • Myös asianmukaisten loukkujen ja pyydysten käyttö on suositeltavaa, etenkin jos on epäilys tuhoeläimistä alueella tai kiinteistössä.

Me autamme sinua asianmukaisessa kierrätyksessä ja jätteiden lajittelussa. Voit ottaa käyttöön biojätteen keräyksen käyttöön itse tai esimerkiksi naapurin kanssa ns. kimppa-astiana, jolloin biojätteen käsittely hoituu ilman turhaa huolehtimista.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme 044 036 6533 tai pyydä tarjous verkkosivuiltamme https://www.rl-palvelut.fi/pyyda-tarjous/.

ELÄ SINÄ, ME HUOLEHDIMME!