RL-Palvelut

Elä sinä, me huolehdimme!

RL-Palvelut

Toteutamme kokonaisvaltaisia jätehuollon ja puhtauden palveluita: asiakaskeskeisesti, joustavasti ja luotettavasti. Tuomme iloa, mielenrauhaa ja hyvinvointia asiakkaidemme arkeen. Elä sinä me huolehdimme.

Suunnittelemme toimintamme vastuullisesti, ympäristövaikutukset huomioiden mm. ajoreiteissämme ja kalustomme päästöissä, suosimme laadukkaita työvälineitä ja tarvikkeita. Vastuullisuus ja kestävä kehitys on osa arkeamme. Me suunnittelemme parhaan mahdollisen kokonaisuuden ympäristövastuun kannalta- huomioiden paikalliset olosuhteet.

Työntekijämme ovat ammattitaitoisia, osaavia sekä ystävällisiä, he ovat avaintekijänä laadukkaassa palvelussamme.

Laatupolitiikka / laatuvastuu / laatutakuu

Yrityksemme tuottaa kokonaisvaltaisia puhtauspalveluita asiakaskeskeisesti, joustavasti ja luotettavasti.

Palvelujamme tuottaa ammattitaitoinen, osaava sekä ystävällinen henkilökuntamme, joka toimii avaintekijänä laadukkaassa palvelussamme.

Pyrimme aina asiakkaalle sopivimpaan ja edullisimpaan ratkaisuun. Toimintamme pohjana on asiakkaiden toiveet sekä ohjeet ja laatujärjestelmä.

Toiminnan jatkuva kehittäminen ja reklamaatioiden hoito

Pyrimme jatkuvasti parantamaan ja kehittämään toimintaamme tavoitteiden seurannan ja toteutumisen sekä saamamme palautteen pohjalta. Korjaavia toimenpiteitä tehdään tarpeen mukaan.

Palveluidemme jäljitettävyys esimerkiksi jäteastioiden tyhjennysten aikataulujen osalta on tarkastettavissa kellonaikojen tarkkuudella järjestelmistämme. Pystymme tarvittaessa jäljittämään autokohtaisesti ajetut reitit ja tehdyt tyhjennykset.

Ympäristöpolitiikka / ympäristövastuu

Haluamme kehittää yhdessä asiakkaidemme kanssa ennaltaehkäiseviä toimia ja auttaa asiakkaitamme ymmärtämään ympäristöasioiden huomioimisen omassa toiminnassaan.

Suunnittelemme toimintamme huomioiden ympäristön mm. ajoreiteissämme ja kalustomme päästöissä, suosimme laadukkaita työvälineitä ja tarvikkeita. Huomioimme toiminnassamme kestävän kehityksen

Historia

RL-Palvelut Oy:n juuret ovat syvällä Etelä-Savossa. Yritys on toiminut Mikkelin talousalueella kuljetusten parissa jo 50 vuoden ajan (2023). Isoisä Valtter Rasola toimi kuorma-autoilijana Graanin tehtaiden vanerikuljetuksissa 30-luvulta alkaen. Hänen pojastaan Risto Rasolasta tuli kuorma-autoilija, 1960-luvun lopulla hän perusti avoimen yhtiön Rasola & Liukkonen ja jätteenkuljetus tuli mukaan kuvioihin.

Vuonna 1973 perustettiin osakeyhtiö RL-Huolinta Oy. Miehet R:n ja L:n takana olivat Risto Rasola ja Mauri Liukkonen, myös Risto Rusanen oli osakkaana yrityksessä. Yritys laajeni oli kuljetustoimintaa, ruosteen-estoa, autokorjaamoa, kaasuvarikkoa, konevuokraamoa ja kaikkea muuta. 1980-luvulla meni lujaa niin kuin kaikilla. 1990-luvun lama söi yritystä. Yritys sinnitteli – onneksi oli sitkeitä työntekijöitä. Risto Rasolasta tuli yhtiön pääomistaja vuosien saatossa – hän menehtyi tapaturmaisesti elokuussa 2000.

Risto Rasolan tyttäret perivät yrityksen. Nina muistelee alkua 20-vuoden yrittäjäuran jälkeen seuraavasti: Meitä oli 10 ihmistä ja arvoton yhtiö. Taakkana painoivat valuuttalainat ja 90-luvulla tapahtuneet sattumukset – talous oli kuralla, kalusto vanhaa ja meillä oli kaikki mahdollisuudet epäonnistua.

Ympäristöhuollon kuljetukset on kinkkinen business – yritys on kunnallisten jäteyhtiöiden, kuntapolitiikan, lainsäädännön ja suurten alan toimijoiden puristuksissa.

Viimeisten 20 vuoden aikana yritys on kehittynyt ja uudistunut. Ympäristöhuollon toimintojen vetämisestä on vastannut vuodesta 2000 lähtien Nina Rasola. Tytäryhtiö RL-Kotipalvelut Oy on perustetiin hoitamaan siivouksia ja kodin ylläpitoon liittyviä palveluja. Inga Rasola vastaa puhtauspuolen palveluista – hän tuli perheyhtiöön töihin vuonna 2017.

Vuoden 2019 alusta yrityksen nimeksi vaihtui RL-Palvelut Oy. Nina ja Inga Rasola omistavat yhdessä 100% yhtiön.

RL-Palvelut työnantajana

Onko sinulla kiinnostusta tehdä töitä puhtaan ja terveen ympäristön puolesta?