Kinkkutemppu

Kinkkutemppu kierrättää tänäkin vuonna jouluherkkujen paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Ota kinkun, kalkkunan, kalan tai vaikkapa juuressipsien paistinrasvat talteen, pakkaa ne tölkkiin ja kiikuta keräyspisteeseen. Ja tadaa! Olet mukana tekemässä joulun kiertotalousihmettä.

Joka joulu Suomessa syödään noin 7 miljoonaa kiloa kinkkua. Siitä syntyy huikea määrä rasvaa, jolle löytyy nyt roskista parempi kierrätyspaikka.

TOIMI NÄIN

  1. Avaa ja huuhtele tyhjä kartonkitölkki. Ei lasia, muovia tai metallia!
  2. Kaada paistinrasva varovasti tölkkiin.
  3. Sulje tölkki esimerkiksi teipillä.
  4. Anna rasvan hyytyä viileässä ja kiikuta se lähimpään keräyspisteeseen 18.12.2023 – 7.1.2024


Kinkunsyönnin lisäksi eräs suomalainen erikoistaito on nimittäin uusiutuvan dieselin valmistus rasvapitoisista jätteistä ja tähteistä. Kun diesel valmistetaan jätteistä ja tähteistä, on se myös ilmastolle ystävällisempää. Jätteistä ja tähteistä tuotetulla Neste MY uusiutuvalla dieselillä on jopa 90 % pienempi CO2-jalanjälki kuin fossiilisella dieselillä. Eikä Neste MY uusiutuvan dieselin raaka-aineiden tarvitse olla peräisin kinkusta, vaan kaikki eläin- ja kasvisperäinen rasvajäte kelpaa.

Yhtä kaikki, tällaista ei ole maailmalla ennen nähty! Joten jos aiot paistaa tänä jouluna kinkun, kalkkunan, kalan tai jotain muuta, tule mukaan Kinkkutemppuun!

Tutustu loistavaan kierrätyskampanjaan ja katso lähin keräyspisteesi osoitteesta:

www.kinkkutemppu.com/