Sekajätteen tyhjennys

Tyhjennämme sekajäteastianne tarpeenne mukaan.

(Hyötyjakeiden keräys siirtyy heinäkuussa 2023 kunnallisten jäteyhtiöiden hoidettavaksi. Tarkista oman alueesi kunnallinen jäteyhtiö ja toimija).

Pyydä tarjous tai tee tilaus
Pyydä tarjous  Tee tilaus

   *   Pyydä naapuria kimpparoskikseen!

   Muista lähikiinteistöjen jaettu kimpparoskis, joka vähentää asuinalueen jäterallia. Naapureiden yhteiseen roskikseen voidaan kerätä esimerkiksi jätteet, joita tarvitsee tyhjentää harvemmin. Siksi se vähentää myös hajuhaittoja. Fiksu kimpparoskis voidaan tehdä mille tahansa jätejakeelle ja lasku jaetaan käyttäjien kesken. Tämä on erinomainen ratkaisu myös kesäasunnoille. Kysy meiltä lisää!

   Jätehuoltoa ohjaavat jätehuoltomääräykset

   Jätehuoltomääräykset ohjaavat lajittelua, tyhjennysvälejä sekä astioihin liittyviä asioita. Tiedot jäteastioiden tyhjennyksistä toimitetaan jätehuoltoviranomaiselle, jätelain velvoittamana.

   Sekajätteen tyhjennysten on tapahduttava säännöllisesti (EI TILAUKSESTA), säännöllisen tyhjennysvälin mukaisesti. Yleisimmin käytössä ovat kahden ja neljän viikon tyhjennysvälit. Jäteastioiden on oltava ehjiä ja pyörällisiä.

   Kiinteistön haltija vastaa keräyspaikan ja jäteastioiden siirtoväylien asianmukaisesta varustuksesta, kunnossapidosta ja siisteydestä. Lumen auraus ja liukkauden torjunta on hoidettava siten, että jäteastioiden siirtäminen ja tyhjentäminen on turvallista. Jäteastiat on sijoitettava siten, että jäteauto pääsee esteettömästi ja turvallisesti vähintään 10 metrin etäisyydelle jäteastioista.

   Biojätteen lajitteluvelvollisuus koskee kaikkia kiinteistöjä.

   Biojätteen voi kompostoida omatoimisesti kiinteistöllä tai käyttää biojäteastiaa. Tapoja voi myös yhdistellä. Biojäteastiaa tyhjennetään kesällä kahden ja talvella neljän viikon välein. Kimppakeräys naapurien kanssa on myös mahdollista.

   Meidän kautta myös astiamyynti – ja toimitus.